header
 
home wie zijn we contact onze gebieden biodiversiteit & beleid wat we doen lid worden Link's
 
Vogelenzang

Gelegen in de ruime omgeving van het Kravaalbos (VEN-gebied en habitatrichtlijngebied, erkend onder dossiernr. E-346), gehucht Asse Terheide.
Het eigenlijke Vogelenzangreservaat was vroeger een weiland, tot in 2001 (jaar van aankoop door Natuurpunt) een maïsakker, en is momenteel spontaan aan het verbossen. Later nog uitgebreid met een stuk bos in 2003 en met Kleygat in 2012. Het geheel werd als één polygoon ingetekend op waarnemingen.be om evidente redenen van natuurlijke samenhang en monitoring. Met zijn totale oppervlakte van bijna 5ha is het momenteel het grootste natuurgebied van Natuurpunt Asse.

Vogelenzang en Lammekesbos, liggen in het erkende Natuurgebied ‘Paddebroeken’. De ‘Paddebroeken’ is een natuurgebied dat voornamelijk in de gemeenten Merchtem en Opwijk ligt maar begint in Asse. De centrale waterloop van de Paddebroeken is de Wedbeek of Wersbeek en Puttenbeek. Het brongebied en de eerste waterlopen starten in de gehuchten Terheide en Krokegem van Asse.

Beheerder: Frans Roggeman

Steun dit gebied met een gift!

Stort jouw gift op rekening IBAN = BE56 2930 2120 7588, BIC = GEBABEBB van Natuurpunt, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen en vermeld 'Project 9964'. Bij elke gift vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest.

Waarnemingen

Polygoon

Terug naar natuurgebieden